Skip to main content

Védelem

Természetesen megerősített növényvédelem

Számos hagyományos kémiai védekezés már nincs használatban a növénytermesztésben. A bioracionális megoldások világszerte gyorsan teret hódítanak és részeivé válnak az általános növényvédelmi programoknak, alátámasztva a benne rejlő növényvédelmi lehetőségeket egy jobb tápanyag-ellátottságon át. Az Alltech növényvédelmi programjának célja a gombaölő szerek felhasználásának mérséklése, biofungicidek és tápanyagkiegészítők konvencionális fungicides kezelésekbe való beintegrálásával. Az Alltech Nutrigenomikai Kutatóközpontjának célja, hogy egyedülálló, természetes megoldást biztosítson, amellyel javul a növények egészsége, regenerációs képessége a fertőzésekkel és betegségekkel szemben.

Durva növényvédő szerek elkerülése az eredményesség fenntartásával

Törekedve arra, hogy lépést tartsunk a föld népességének növekedésével - anélkül, hogy kimerítenénk természeti erőforrásait -, a gazdálkodók kénytelenek lesznek innovatív módszereket alkalmazni, hogy ezáltal többet termeljenek kevesebből. Mivel a kollektív fogyasztói igény egy tiszta, nyomonkövethető termék, további kihívást vet fel az egyre inkább tiltott vegyszerek használhatósága. Ezen dilemmával találják magukat szembe a modern növénytermesztők is. Számos hagyományos peszticid mára nemkívánatos, a természetes termékek pedig gyorsan helyet foglalnak az új irányadó növényvédelmi programban. A biológiai növényvédelem eszközei, párosítva egy precíziós tápanyag stratégiával, most válnak egy integrált modern mezőgazdaság részévé.

Környezetvédelmi kihívások kivédése

A növényvédelem meg kell találja a finom egyensúlyt a kártevők, a haszonnövény és a termelési környezet között. Minden kártevő eltávolítása - legyen az rovar, kórokozó vagy gyom - nem lehetséges. A növénytermesztés szorosan kötődik a környezethez, és a termőképesség szerepet játszik a növényvédelemben. A növények természtes szisztemikus rezisztenciájának erősítése hozzájárul egy jobb mennyiségű és mennyiségű terméshez, azáltal hogy a gombás megbetegedések előfordulása lecsökken.

Loading...