Skip to main content

Talaj

A talaj revitalizációja

Számos tényező befolyásolja a mezőgazdasági termelést, de az egészséges talajélet az alapja, hogy növényünk elérje a genetikájában rejlő potenciálját. Az Alltech talajegészségre fókuszáló megoldásai - a specifikus bakteriális metabolitok és enzimatikus vegyületek fejlett kutatásának eredménye - segítik a növényeket abban, hogy erős ‘’lábakon’’ álljanak. és ezáltal a fejlettebb biológiai technológiák elősegítik a hasznos talaj mikróbák felszaporodását, hozzájárulva a a növényi maradványok lebomlásához, növelve a tápanyagok elérhetőségét és a fokozzák a gyökérnövekedést.

Egy egészséges agribiome

Számos tényező befolyásolja a növénytermesztést. A megfelelő előkészítés csökkenti a genetikai potenciál és a valós növényi teljesítmény közötti különbséget. Ahogy a növény növekszik, a tápanyagok úgy tünnek el a talajból, éppen ezért van szükség arra, hogy mégértsük talajainkat és gondoskodni tudjunk a növény szükségleteiről. Annak érdekében, hogy minden egyes évszakban a talajainkat megfelelően feltöltsük, különös figyelmet kell fordítani a termékenységre, a pH-ra, a szerkezetre, a szervesanyag-tartalomra, a vízmegtartó képességre, a talajművelésre, a terület kiválasztására, az életképes mikrofauna- és mikroflóra-populációkra.

Nedvességmegőrzés és hasznos talajbaktériumok

Nem minden talaj mikroorganizmus hátrányos a növénytermesztés számára. Valójában egy egészséges rizoszféra és gyökérzóna kialakítása az, ami elősegíti a növényeink valós teljesítményét. A talaj mikroflórájának aktiválása és a talajmikrobák kezelése egy fontos lépés a növényeink erőteljes növekedéséhez, miközben csökkentjük a talajban előforduló káros patogén kórokozók mennyiségét. A hasznos mikroorganizmusok kulcsszerepet töltenek be a talaj termékenységében és ezáltal az egészséges gyökérképződésben.

Loading...