Skip to main content

Mykotoksiner

Hvad er mykotoksiner? 

Mykotoksiner dannes af skimmelsvampe ude i marken og under lagring. Mykotoksiner forringer husdyrs sundhed og resultater ved at påvirke tarmene, organer og immunforsvaret. Selv ved en lav forekomst af mykotoksiner i foderet, men over længere tid, kan mykotoksiner forårsage alvorlige skader, både på sundheden, reproduktion og produktionsresultaterne i besætningen.
Det ikke er et spørgsmål om mykotoksiner er tilstede i gårdmiljøet, men nærmere i hvilket omfang


 

Alltech hjælper landmænd verden over med at håndtere mykotoksiner gennem en kombination af Mycotoxin Management programmer og teknologier. Effektiv mykotoksin håndtering handler om at betragte udfordringerne som en helhed, fra gård til foderfabrik og fra risikovurderinger til foderhåndtering. Vores løsninger hjælper med at begrænse de mulige trusler forårsaget af mykotoksiner, hvad end de opstået som markskader eller lagerskader.

 

Hvordan tester man for mykotoksiner? 

Alltech 37+ er et analyseværktøj til identifikation af mykotoksiner. Vores laboratorie i Irland tester enkelte foderingredienser, såsom korn, halm, ensilage og TMR. Analysen giver et tydeligt billede af risikoen for de enkelte råvarer eller det færdige foder. Derefter kan man agere ud fra den aktuelle situation.
Klik her for at bestille en Alltech 37+ mykotoksin analyse
 

 

Hvordan bekæmper man mykotoksiner?

MYCOSORB A+ 
MYCOSORB A+ reducerer optagelsen af mykotoksiner, uden at binde vitaminer og mineraler, og mindsker dermed de skadelige virkninger af mykotoksiner i det enkelte dyr.
 

MTB OP
MTB OP er et naturligt produkt hvor cellevæggen på gær binder de skadelige mykotoksiner, ligesom Mycosorb A+, så binder MTB OP ikke vitaminer og mineraler. MTB OP er godkendt til brug i økologiske besætninger.
 

Få nyheder om mykotoksiner i dansk landbrug direkte på E-mail

Hold dig opdateret på mykotoksiner i dansk landbrug ved at følge med i vores nyhedsbrev. Hvert år tester Alltech Denmark den danske høst for mykotoksiner, resultatet af testene og nyheder inden for mykotoksiner bliver delt via vores Mykotoksin nyhedsbrev

 

 

 

Loading...