Skip to main content

Mykotoksiner

Hvad er mykotoksiner? 

Mykotoksiner dannes af skimmelsvampe ude i marken og under lagring. Mykotoksiner forringer husdyrs optimale sundhed og resultater ved at påvirke tarmene, organer og immunforsvaret. Selv ved en lav forekomst af mykotoksiner i foderet, men over længere tid, kan mykotoksiner forårsage alvorlige skader på sundheden og resultaterne i besætningen.
Da det ikke er et spørgsmål ’om’ mykotoksiner er tilstede i gårdsmiljøet, men nærmere ’i hvilket omfang’. 


 

Alltech har udviklet en global løsning til at hjælpe med at håndtere mykotoksiner gennem en kombination af Mycotoxin Management programmer og teknologier. Effektiv mykotoksin håndtering handler om, at betragte udfordringerne som en helhed, fra gården til foderfabrik og fra risikovurderinger til foderhåndteringen. Alltech Mycotoxin Management program indeholder en række løsninger, der hjælper dig med at begrænse mulige mykotoksin trusler fra markskader eller lagerskader.

 

Hvordan tester man for mykotoksiner? 

Alltech 37+ er et analyseværktøj til identifikation af mykotoksiner. Vores laboratorie i Irland tester enkelte foderingredienser, såsom korn, halm, ensilage eller TMR. Analysen giver et tydeligt billede af risikoen for de enkelte råvarer eller det færdige foder. Derefter kan man agere ud fra den aktuelle situation.
Klik her for at bestille en Alltech 37+ mykotoksin analyse
 

 

Hvordan bekæmper man mykotoksiner?

MYCOSORB A+ 
MYCOSORB A+ reducerer optagelsen af mykotoksiner, uden at binde vitaminer og mineraler, og mindsker dermed de skadelige virkninger af mykotoksiner i det enkelte dyr.
 

MTB OP
MTB OP er et naturligt produkt hvor cellevæggen på gær binder de skadelige mykotoksiner, ligesom Mycosorb A+, så binder MTB OP ikke vitaminer og mineraler. MTB OP er godkendt til brug i økologiske besætninger.
 

Få nyheder om mykotoksiner i dansk landbrug direkte på E-mail

Hold dig opdateret på mykotoksiner i dansk landbrug ved at følge med i vores nyhedsbrev. Hvert år tester Alltech Denmark den danske høst for mykotoksiner, resultatet af testene og nyheder inde for mykotoksiner bliver delt via vores Mykotoksin nyhedsbrev

 

 

 

Loading...