Skip to main content

Egalis®

Silažni inokulanti za maksimalno očuvanje hranjivih tvari i suhe tvari silaže 

Znamo da je proizvodnja silaže središnji dio Vašeg posla. Međutim, neće sva proizvedena silaža doći do hranidbenog stola. Hranidbena vrijednost opada, počev od svježe mase, košnje i tijekom skladištenja, a i fizička količina se smanjuje — čak do 25%! To može utjecati na performanse životinja i povećati troškove hrane.  

Egalis je nova paleta visokokvalitetnih inokulanata za silažu tvrtke Alltech® koji povećavaju kvalitetu hranjivih tvari, smanjuju gubitak suhe tvari i povećavaju performanse životinja. To znači da imate više silaže, bolju silažu i manje briga oko rasipanja stočne hrane. 


O asortimanu Egalis proizvoda 

Egalis kontrolira i pokreće fermentaciju krme upotrebom visoko učinkovitih homolaktičkih bakterija i spojeva koji sprječavaju razvoj gljivica. 

Proizvod Koristi 

 Egalis® Ferment

Pogodan za upotrebu sa svim krmivima, Egalis Ferment učinkovito i 
brzo dovodi fermentaciju do stabilne, konačne pH vrijednosti. Sastoji se od bakterija Lactiplantibacillus plantarum i Pediococcus pentosaceus, koje djeluju sinergijski u brzom snižavanju pH do potrebne konačne vrijednosti, bez obzira na suhu tvar ili puferski kapacitet krme.  

  • Povećava očuvanje hranjivih tvari 

  • Smanjuje gubitak suhe tvari 

  • Više silaže za hranjenje  

 Egalis® Rapid

Posebno formuliran za sve vrste silaže od kukuruza i sirka, Egalis Rapid potiče mliječnu fermentaciju i istovremeno održava suhu tvar, probavljivost i ješnost. Formuliran je korištenjem brzorastućih bakterija Pediococcus pentosaceus i Lacticaseibacillus rhamnosus. 

  • Sačuva više suhe tvari 

  • Pospješuje probavljivost silaže 

  • Poboljšava učinkovitost mliječnih krava i tovnih goveda 

 Egalis® Stability

Prikladan za upotrebu sa svim vrstama krme, posebno u slučaju zagrijavanja zbog prodora zraka ili kod silaže s visokim sadržajem suhe tvari, Egalis Stability inhibira rast kvasaca i plijesni te povećava stabilnost silaže tijekom hranjenja. Formulacija sadržava bakterije Lactiplantibacillus plantarum i Pediococcus pentosaceus u kombinaciji s antifungalnim kalijevim sorbatom. 

  • Održava silažu hladnijom u silosu, u potpunom miješanom obroku (TMR-u) i na hranidbenom stolu 

  • Sačuva više suhe tvari 

  • Poboljšava probavljivost i energiju dostupnu životinji 

Text Box

Potpomognuto s 40 godina istraživanja i stručnosti o fermentaciji

Fermentacija je temelj svemu što radimo u Alltechu a proizvodnja silaže najveća industrijska fermentacija na globalnoj razini. Asortiman Egalis proizvoda objedinjuje desetljeća stručnosti u fermentaciji, koristeći sojeve bakterija koje su pomno odabrali naši znanstvenici s ciljem da se maksimalno očuvaju nutrijenti i suha tvar, te poboljšaju performanse životinja.  

Zajedno s našim timom za podršku na farmi i nizom usluga pomažemo poboljšati fermentaciju kako biste proizveli silažu vrhunske kvalitete i iskoristili više od onoga što uzgojite, od polja do hranidbenog stola.  

Odobren 

Sojevi bakterija Egalis odobreni su za uporabu u Europi i EFSA ih smatra sigurnima za korištenje. 

Kvaliteta 

Alltechov strogi sustav kontrole kvalitete osigurava da se svaki put proizvede i isporuči proizvod ujednačene i visoke kvalitete.  

Jednostavno korištenje 

Egalis inokulanti se primjenjuju u tekućem stanju i mogu se lako miješati s vodom za tretiranje potrebne količine krme. 

Podrška 

Od primjene proizvoda do savjeta o upravljanju i stručne podrške, Alltechov tim na farmi i stručni eksperti mogu vam pomoći smanjiti otpad i optimizirati učinkovitost u svakoj fazi pridonoseći povećanju proizvodnje mlijeka ili dnevnom prirastu. 

 


 

Povezani članci

Kontaktirajte nas danas!

Loading...