Skip to main content
ZnO sådan kommer man igang med zinkfri fodring

Download faktabladet om ZnO

Overgang til ZnO-fri smågriseproduktion på en pålidelig og kosteffektiv måde

Fra juni 2022 træder EU’s forbud mod zinkoxid (ZnO) i kraft, derfor er det ikke længere en mulighed at bekæmpe diarré efter fravænning med medicinsk dosering af ZnO.

Ved fravænning udsættes smågrise for mange forskellige stressfaktorer i løbet af en meget kort periode, som alle er med til at forstyrre mave-tarm-kanalen og immunsystemet.

Derfor er den tidlige periode efter fravænning typisk kendetegnet ved dårlige vækstresultater (f.eks. nedsat foderoptagelse) og øget modtagelighed for Post-weaning diarrhea (PWD).

For at forebygge PWD uden brug af ZnO og antibiotika er det afgørende, at man etablerer et mangfoldigt og stabilt tarmmikrobiom hos smågrisene.


Bevist løsning | Ramon Armadans, Mas La Quintaneta, Barcelona, Spanien

Ramon driver en full-line svineproduktion med 300 søer og 1.200 smågrise, han sælger mere end 30 grise pr. so om året.

På grund af det kommende forbud mod brugen af ZnO i smågrisefoder begyndte Ramon at prøve alternative foderleverandører for at finde en løsning, der passede til hans bedrift, men uden held. På baggrund af de tidligere forbedringer, som han havde opnået med Alltech-teknologier i foderet til sine søer, forelagde Ramon dette problem for sin lokale Alltech-repræsentant.

"Den troværdighed, Alltech har opnået i vores virksomhed gennem årene, var en afgørende faktor for beslutningen om at gennemføre forsøget med dem. Deres produkter er effektive og pålidelige, og den tekniske support er også meget behjælpelig, så for at gå over til ZnO-fri fodring implementerede vi Alltechs Seed, Feed, Weed program. - Ramon Armadas

Ved at anvende Alltechs Seed, Feed, Weed-program så Ramon mange positive resultater, såsom:

  • Ingen stigning i diarré
  • Smågrisene begyndte hurtigere at spise fast foder
  • Øget tilvækst, med 1 kg ekstra vækst opnået på dag 64.
  • Mindre kuldudjævning
  • Lavere dødelighed blandt grisene (1% reduktion)
  • Bedre fodereffektivitet igennem opvækstfasen (forbedring fra 1,5 til 1,42)

Alltech customer and Alltech representative in a pig facility


Vil du vide mere om vores holistiske tilgang til en vellykket ZnO-fri produktion som Ramon? Download faktabladet nedenfor.

preview of ZnO factsheet download

Udfyld formen for at modtage vores datablad om ZnO-fi fodring


Loading...