Skip to main content

Храни и напитки

Alltech® Café Citadelle 

Alltech® Café Citadelle е „чаша надежда“ за Хаити. След опустошителното земетресение през 2010 г., основателят на Alltech Д-р Пиърс Лайънс се насочи към създаване на устойчива бизнес инициатива с диаманта на Хаити: 100-процента отглежданото на сянка, органик кафе Арабика със сертификат „Справедлива търговия“ (Fair Trade CertifiedTM). 

Café Citadelle е търговската марка, под която предлагаме кафето, което включваме и в производството на нашата тъмна бира Kentucky Boubon Barrel Stout. Приходите от продажбите се връщат обратно в Хаити, където се реинвестират в две начални училища в северната част на страната. 

Alltech Lexington Brewing & Distilling Co. 
През 1999 г., когато бившата пивоварна Lexington Brewing Company в центъра на града затваря врати, Д-р Пиърс Лайънс я купува и възражда традициите на Лексингтън в пивоварството и в алкохолната дестилация, датиращи от 1794 г. Днес, Alltech Lexington Brewing & Distilling Co. е производител на печелещи призови места бира и спиртни напитки като например водещата марка светла бира Kentucky Bourbon Barrel Ale®. Фабриката е една от малкото в света, съвместяващи под един покрив алкохолна дестилация и пивоварство. През 2012 г., когато отваря и дестилерията Town Branch Distillery, Alltech става част от известния „Път на бърбана в Кентъки“ - Kentucky Bourbon Trail®, чийто посетителски поток ежегодно е 45 000 души от цял свят. 

Дестилерията Пиърс Лайънс (Pearse Lyons Distillery) в Свети Джеймс (St. James) 

Богата семейна история, персонална страст към пивоварството и алкохолната дестилация и предприемачески дух са в основата на създаването на една от новите бутикови дестилерии за уиски в Дъблин – Pearse Lyons Distillery в Свети Джеймс (St. James). 

Основана от д-р Пиърс Лайънс и Дейдре Лайънс, дестилерията е пресъздаване на историята. Пиърс Лайънс произхожда от род на пет поколения майстори на бъчви, които са снабдявали голяма част от дъблинските дестилерии. Той е защитил докторска степен по ферментация на дрожди и е първият ирландец, който се дипломира по специалността „Пивоварство и алкохолна дестилация“ от Британското училище по малцуване и пивоварство (British School of Malting and Brewing). Като студент провежда стажове в пивоварните Гинес (Guiness) и в Харп Леджър (Harp Lager), а по-късно работи като биохимик за Irish Distillers. 

В синхрон с бутиковата природа на дестилерията Pearse Lyons, посетителските турове се организират в малки групи, за да бъде преживяването за гостите по-специално и персонално. Гидовете са дружелюбни разказвачи, които интригуват посетителите с известните за тази историческа забележителност легенди, датиращи от 12-ти век. 

Loading...