Skip to main content

Филантропия

Alltech е основана от д-р Пиърс Лайънс през 1980 г. с 10 000 американски долара и с една мечта. Днес тя е изцяло частна компания, социално отдадена и отговорна към общностите, в които оперира. 

Alltech ACE Фонадация 
В Alltech вярваме, че когато получиш, то на свой ред ти също трябва да дадеш. Именно заради това основахме Фондацията ACE на Alltech - благотворителна организация за подпомагане финансирането на филантропските инициативи на компанията, на нашите служители и партньори по цял свят. 

Проектът за устойчивост Хаити 
След опустошителното земетресение през 2010 г., Alltech стартира Проектът Хаити в град Оуанаминте, за да подпомогне устойчивото бъдеще на една малка част от Хаити. Усилията ни се фокусираха върху образованието чрез подобряване и обновяване на училища и подпомагане на местните предприятия със създаването и поддържането на кооператива Кафе и ром от Хаити, както и посредством разнообразни икономически инициативи на територията на страната. 

  • Отвъд земетресението: дългосрочните предизвикателства пред Хаити 

Има много текущи проблеми в Хаити, които са се натрупвали във времето в следствие на природните бедствия. В най-бедната страна в западната полусфера, вековете на нищета са се претворили в зле изградени и поддържани конструкции, и значими по размер бедняшки квартали от импровизирани къщи.  
В допълнение, неправомерния дърбодобив и порочните практики за разчистване на селскостопанските площи в продължение на повече от два века, са довели до опустошителна ерозия на почвите. Това от своя страна е причината за по-честите наводнения и занижения потенциал на селскостопанското производство.  
Устойчивото икономическо развитие е ключът към осъществяването на дългосрочни промени в Хаити, поради което инвестираме в бъдещето на страната на ниво граждани.  

 

  • Устойчивият растеж започва в общността 

Постигането на устойчивост е невъзможно без образование. Ето защо Проекта за устойчовост Хаити на Alltech включва пълна финансова отговорност, а също така реновации и подпомагане на образователния процес на две основни училища в северно Хаити. Проектът възроди и диаманта на Хаити: сто процента отглежданото на сянка кафе Арабика, което Alltech предлага на пазара под марката Alltech® Café Citadelle. 

Заедно, подпомагаме изграждането на устойчиво бъдеще за една малка част от Хаити като постигаме това чрез създаването на работни места за местните хора и запалваме искрата на любовта към ученето през целия живот у техните деца. 

 

Повече за училищата в Хаити може да прочетете тук: 
https://www.alltech.com/about/philanthropy/sustainable-haiti-project/schools-haiti 

Loading...