Skip to main content

Alltech® IFM

De ce modelul Alltech® de fermentare in Vitro? 

Modelul Alltech® de fermentare In Vitro (IFM) este un instrument de asistență pentru nutriționiști pentru a evalua și rezolva problemele rațiilor, pentru a maximiza eficiența furajelor și pentru a reduce costurile în continuă creștere ale furajelor. 

 Nutriționiștii se bazează pe modele nutriționale și pe caracteristicile chimice ale furajelor pentru a formula raţii. Cu toate acestea, aceste informații sunt statice și nu oferă o evaluare completă a disponibilității de nutrienți. Alltech IFM este un instrument dinamic de diagnosticare care măsoară digestia furajului în rumen în timp real. Acest lucru ne permite să obținem o imagine completă a digestiei furajelor spre deosebire de o imagine instantanee dintr-un singur moment în timp. 

Ce este Alltech IFM? 

Alltech IFM simulează fermentația rumenală pentru a evalua disponibilitatea de energie și proteine ​​a furajelor. Această tehnică se bazează pe măsurarea producției de gaz din digestia microbiană, ca o estimare pentru digestia în timp real. Întrucât măsurăm continuu producția de gaz, suntem capabili să separăm contribuția energetică a fiecărui ingredient din furaje în funcţie de rata de digestie. Putem descrie cât și în ce măsură contribuie carbohidrații din surse care se degradează rapid (de exemplu, amidonuri și zaharuri) și surse care se degradează lent (de exemplu, fibra) la echilibrul rației. De asemenea, măsurăm biomasa microbiană pentru a evalua disponibilitatea proteinei și echilibrul proteină-energie în rație. Analiza Alltech IFM include, de asemenea, o analiză chimie umedă de bază pentru a oferi o imagine completă a probei de furaje. 

Cum functioneazã? 

Probele de furaj sunt incubate folosind lichid rumenal și un corector de pH pentru a imita fermentația naturală în rumenul animalului. Pe măsură ce digestia progresează, volumele de gaze de fermentație, cum ar fi metanul și dioxidul de carbon, sunt monitorizate continuu folosind un sistem automatizat. 

  • Alltech IFM măsoară producția de gaz, ținând cont de toți nutrienții fermentați (solubili și insolubili). Producția totală de gaz este separată în carbohidrați care fermentează rapid și lent, folosind ecuații matematice. 
  • Estimarea ratelor de degradare a diferitelor fracții de carbohidrați oferă informații suplimentare despre valoarea nutritivă a furajului. 
  • Măsurarea produselor rezultate din fermentare include: 
  • Producţia de biomasă microbiană (adică, sursa de proteine ​​metabolizabile pentru animal). 
  • Profilul de acizi grași volatili (adică, sursa de energie pentru animal). 
  • Producția totală de gaz. 
  • Digestibilitate in vitro a substanţei uscate. 

Aplicații ale Alltech IFM: 

  • Instrument nutrițional pentru optimizarea funcției rumenale, disponibilităţii amidonului rumenal și digestiei fibrelor din rumen și echilibrului proteic. 
  • Un singur test oferă recomandări mai precise și informate pentru a optimiza furajul într-o perioadă relativ scurtă de timp și la costuri reduse. 
  • Rezolvă problemele existente și dezvoltă strategii de suplimentare pentru a optimiza eficiența și rentabilitatea, adaptate programelor de furajare ale clientului. 
  • Estimările producției de gaz pot ajuta la identificarea rațiilor mixte totale care sunt mai puțin eficiente și care produc gaz excesiv pe unitatea de substanţă uscată digerată. Ingredientul și compoziția chimică sunt evaluate împreună cu producţia de gaz generată pentru a identifica sursele problemelor potenţiale. 

 

Loading...