Skip to main content

Alltech True Check

Odată cu creșterea continuă a costurilor ingredientelor pentru furaje, există o presiune în creştere pentru a fi cât mai eficient posibil în formulările raţiilor pentru animale. 

Alltech True Check ™ este o analiză flexibilă concepută pentru a simula sistemele digestive ale păsărilor și suinelor, oferind o predicție a eliberării de nutrienți din furaje. Ne permite să cuantificăm beneficiile adăugării enzimelor și să determinăm care sunt cele mai bune enzime pentru diferite furaje. Aceasta înseamnă că putem ajuta la formularea de furaje care vor avea cel mai mare beneficiu pentru animal, reducând consumurile şi în același timp impactul asupra mediului. 

Cum funcționează Alltech True Check? 

Alltech True Check stimulează digestia folosind un sistem care reproduce fiecare etapă a procesului de digestie. Furajul este măcinat și diluat, apoi trece prin diferite faze în care enzimele se potrivesc producției endogene, pH-ului, temperaturii și timpului sunt ajustate cu atenție pentru a imita guşa, pipota și intestinul subțire al unui pui sau stomacul și intestinul subțire al unui porc. După acest proces, probele sunt analizate pentru fosfor, reducând zaharurile și azotul alfa amino. 

Cum poate analiza să ajute la optimizarea formulării furajelor? 

Analiza fosfatului liber demonstrează conversia acidului fitic într-o formă digerabilă. Un nivel înalt de fosfat liber indică mai mult fosfor disponibil pentru animal. Utilizarea enzimelor pentru creșterea hidrolizei acidului fitic reduce nevoia de a adăuga surse minerale de fosfor în raţie și minimizează excreția de fosfor neabsorbit în mediu. 

Furajul pentru animale include fibre, care sunt în mare parte compuse din polizaharide non-amidon găsite în pereții celulelor vegetale, cum ar fi celuloza, hemiceluloza și pectina. Polizaharidele non-amidon sunt compuse din zaharuri, dar nu sunt ușor digerate de animalele monogastrice. Enzimele pot fi folosite pentru a ajuta la transformarea polizaharidelor mai lungi în zaharuri digerabile, măsurate ca zaharuri reducătoare, generând creşterea energiei disponibile pentru animal. 

Azotul free amino analizează cantitatea de proteine ​​transformate în aminoacizi liberi digerabili. Creșterea eliberării proteinelor din furaje permite reducerea cantităţii de proteine ​​brute formulate în raţii. Reducerea proteinei brute din raţii este crucială pentru a reduce costul raţiei, excreția de azot în mediu și poate îmbunătăți, de asemenea, sănătatea animalelor. 

Prin simularea procesului digestiv în laborator, Alltech True Check oferă o metodă rapidă și eficientă de screening pentru noi formulări de raţii și adăugări de enzime. Utilizarea Alltech True Check poate reduce nutrienții irosiți, crescând eficiența producției, reducând în același timp impactul asupra mediului generat de producția animală. 

Loading...