Skip to main content

Φιλανθρωπικό Εργο

Η Alltech ιδρύθηκε το 1980 από τον Dr. Pearse Lyons με 10.000$ και ένα όνειρο. Σήμερα, η Alltech παραμένει μια ιδιόκτητη εταιρεία με ισχυρή αίσθηση δέσμευσης προς τις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιείται.

Ο κανόνας ACE της Alltech
Η Alltech πιστεύει στην ανταμοιβή. Γι’ αυτό το λόγο, ιδρύσαμε το ACE Involvement Foundation της Alltech, ένα  ίδρυμα για τη χρηματοδότηση των φιλανθρωπικών προσπαθειών της εταιρείας, των εργαζομένων και των συνεργατών μας παγκοσμίως. 

Επιχείρηση: Αϊτή 
Μετά από έναν ισοπεδωτικό σεισμό το 2010, η Alltech ξεκίνησε την επιχείρηση Αϊτή στην πόλη του Ouanaminthe με στόχο να βοηθήσει την ανάπτυξη σε ένα μικρό κομμάτι της Αϊτής. Οι προσπάθειές μας επικεντρώθηκαν στην εκπαίδευση με τη βελτίωση και την αναβάθμιση σχολείων, την ενδυνάμωση των τοπικών επιχειρήσεων της Αϊτής με την εξαγωγή καφέ και ρούμι Αϊτής και την ανάπτυξη διάφορων οικονομικών δραστηριοτήτων σε όλη την χώρα 

  • Πέρα από τον σεισμό: οι μακροπρόθεσμες δυσκολίες της Αϊτής
    Υπάρχουν πολλά συνεχή προβλήματα στην Αϊτή που έχουν προκληθεί από φυσικές καταστροφές. Πρόκειται για τη φτωχότερη χώρα του δυτικού ημισφαιρίου: αιώνες φτώχειας έχουν οδηγήσει σε ανεπαρκώς κατασκευασμένες και συντηρημένες δομές και επεκτεινόμενες φτωχογειτονιές με αυτοσχέδιες κατοικίες. Επιπροσθέτως, η μη βιώσιμη δασική εκμετάλλευση και η γεωργική εκχέρσωση έχει συνεχιστεί για περισσότερους από δύο αιώνες, με αποτέλεσμα την καταστροφική διάβρωση του εδάφους. Αυτό αύξησε τη συχνότητα των πλημμυρών και μείωσε το δυναμικό της γεωργίας. Η βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη είναι η λύση που θα κάνει τη μακροπρόθεσμη διαφορά στην Αϊτή, και αυτός είναι ο λόγος που επενδύουμε στο μέλλον της και στο επίπεδο του λαού της.
     
  • Η βιώσιμη ανάπτυξη αρχίζει στην κοινότητα
    Δεν υπάρχει βιωσιμότητα χωρίς εκπαίδευση και αυτός είναι ο λόγος που το πρόγραμμα για την Αϊτή  βρίσκεται υπό την οικονομική ευθύνη της Alltech αλλά επιπλέον υπάρχουν προγράμματα για την υποστήριξη της εκπαίδευσης στη βόρεια Αϊτή. Το έργο μας έφερε ξανά στη ζωή έναν θησαυρό της Αϊτής: τον 100 τοις εκατό καλλιεργούμενο υπό σκιά καφέ Arabica, που η Alltech εμπορεύεται ως Alltech® Café Citadelle.

Μαζί, βοηθάμε στην ανάπτυξη ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος σε ένα μικρό τμήμα της Αϊτής δημιουργώντας ευκαιρίες απασχόλησης για τους ανθρώπους της Αϊτής και εμφυσώντας μια διαρκή αγάπη για μάθηση στα παιδιά της. 

Περισσότερα για τα σχολεία της Αϊτής:
https://www.alltech.com/about/philanthropy/sustainable-haiti-project/schools-haiti

Διαβάστε περισσότερα για τα Έργα συμμετοχής σε παγκόσμιο επίπεδο:
https://www.alltech.com/about/philanthropy/involvement-projects

 

Loading...