Skip to main content

Alltech True Check

Με το κόστος των ζωοτροφών να αυξάνεται συνεχώς, είναι επιτακτική ανάγκη, ο καταρτισμός του σιτηρεσίου να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικός.

Το Alltech True Check ™ αποτελεί μια ευέλικτη ανάλυση που σχεδιάστηκε για να προσομοιώνει το πεπτικό σύστημα των πουλερικών και των χοίρων, απελευθερώνοντας τα θρεπτικά συστατικά από τη ζωοτροφή. Επομένως, μας επιτρέπει να γνωρίζουμε ποσοτικά τα οφέλη της προσθήκη των ενζύμων και να προσδιορίσουμε τα καλύτερα ένζυμα για κάθε τροφή. Συνεπώς θα μπορούμε να βοηθήσουμε στον καταρτισμό ενός σιτηρεσίου, με τα μεγαλύτερα οφέλη για το ζώο, ενώ ταυτόχρονα μειώνοντας το κόστος και τις αρνητικές επιδράσεις στο περιβάλλον. 

Πώς λειτουργεί το Alltech True Check;
Το Alltech True Check προσομοιώνει τη διαδικασία της πέψης, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα, το οποίο απεικονίζει κάθε στάδιο της διαδικασίας αυτής. Η ζωοτροφή αλέθεται και αραιώνεται και στη συνέχεια περνάει από διαφορετικές φάσεις στις οποίες τα ένζυμα (με διαδικασίες παραγωγής παρόμοιες με τις ενδογενείς), το pΗ, τη θερμοκρασία και τον χρόνο προσαρμόζονται έτσι ώστε να είναι όπως στο πεπτικό σύστημα των πτηνών ή των χοίρων. Μετά από αυτή τη διαδικασία, τα δείγματα αναλύονται ως προς τα φωσφορικά, τα αναγωγικά σάκχαρα και το α-αμινο-άζωτο .

Πώς μπορεί η ανάλυση να συμβάλλει στον καταρτισμό ενός αποτελεσματικότερου σιτηρεσίου ;
Η ανάλυση των ελεύθερων φωσφορικών αλάτων υποδεικνύει τη μετατροπή του φυτικού οξέος σε εύπεπτη μορφή. Ένα υψηλότερο επίπεδο ελεύθερου φωσφορικού άλατος υποδηλώνει μεγαλύτερη ποσότητα φωσφόρου διαθέσιμη για το ζώο. Η χρήση ενζύμων για την αύξηση της υδρόλυσης φυτικού οξέος μειώνει την ανάγκη προσθήκης φωσφόρου στο σιτηρέσιο και μειώνει την απέκκριση του μη απορροφήσιμου φωσφόρου στο περιβάλλον.
Το σιτηρέσιο  περιλαμβάνει  κατά κύριο λόγο φυτικές ίνες, οι οποίες αποτελούνται από μη αμυλούχους πολυσακχαρίτες που βρίσκονται στα τοιχώματα των φυτικών κυττάρων, όπως η κυτταρίνη, η ημι-κυτταρίνη και η πηκτίνη. Οι μη αμυλούχοι πολυσακχαρίτες αποτελούνται  από σάκχαρα αλλά δεν είναι αξιοποιούνται εύκολα από  τα μονογαστρικά ζώα. Τα ένζυμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν στη μετατροπή των πολυσακχαριτών σε εύπεπτα σάκχαρα, τα οποία υπολογίζονται ως αναγωγικά σάκχαρα, επιτρέποντας την αύξηση της διαθέσιμης στον οργανισμό ενεργείας.

Το ελεύθερο αμινο-άζωτο αντιπροσωπεύει την ποσότητα της πρωτεΐνης που μετατρέπεται σε  ελεύθερα αμινοξέα προς πέψη. Η αύξηση της απελευθέρωσης της πρωτεΐνης από τις τροφές επιτρέπει την χαμηλότερη συμμετοχή της πρωτεΐνης κατά τον καταρτισμό του σιτηρεσίου.  Η μείωση της ποσότητας της πρωτεΐνης στο σιτηρέσιο είναι σημαντική για τη μείωση της απέκκρισης αζώτου στο περιβάλλον και μπορεί επίσης να βελτιώσει την υγεία των ζώων.

Με προσομοίωση της διαδικασίας πέψης στο εργαστήριο, το True Check της Alltech παρέχει μια γρήγορη και αποτελεσματική μέθοδο επιλογής για νέα διατροφικά σκευάσματα και προσθήκες ενζύμων. Η χρήση του True Check  της Alltech μπορεί να μειώσει τις απώλειες των  θρεπτικών συστατικών αυξάνοντας την παραγωγικότητα και ταυτόχρονα να ελαχιστοποιήσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Loading...