Skip to main content

Τρόφιμα και ποτά

Alltech® Café Citadelle

Το Alltech® Café Citadelle είναι μια ''κούπα ελπίδας'' για την Αϊτή. Μετά την καταστροφή της Αϊτής από τον σεισμό το 2010, ο ιδρυτής της Alltech, Dr. Pearse Lyons έθεσε ως στόχο να δημιουργήσει μια βιώσιμη επιχείρηση εκεί με έναν τοπικό θησαυρό: τον 100% καλλιεργούμενο στο βουνό, βιολογικό καφέ της χώρας, τον Fair Trade Certified™ Arabica.

Εμπορευόμαστε και πωλούμε αυτούς τους κόκκους καφέ ως Café Citadelle και τους χρησιμοποιούμε στη ζυθοποιία για το Kentucky Boubon Barrel Stout®. Όλα τα κέρδη από τις πωλήσεις του Café Citadelle προορίζονται για την Αϊτή, όπου επενδύονται εκ νέου στα δύο δημοτικά σχολεία της βόρειας Αϊτής.

Alltech Lexington Brewing & Distilling Co.
Το 1999, όταν η πρώην Lexington Brewing Company στην πόλη του Lexington έκλεινε τις πόρτες της, ο Dr. Pearse Lyons την αγόρασε και έδωσε ξανά ζωή στην παράδοση της ζυθοποιίας και της απόσταξης του Lexington που ανάγεται ιστορικά στο 1794. Σήμερα, η Alltech Lexington Brewing & Distilling Co. παράγει βραβευμένες μπύρες και οινοπνευματώδη ποτά, όπως η εμβληματική μπύρα, Kentucky Bourbon Barrel Ale®. Είναι επίσης μία από τις λίγες τοποθεσίες στον κόσμο με λειτουργίες ζυθοποιίας και απόσταξης. Το 2012, η εταιρεία έγινε μέρος της διάσημης Kentucky Bourbon Trail® όταν άνοιξε το αποστακτήριο Town Branch Distillery, το οποίο υποδέχεται 45.000 επισκέπτες ετησίως από όλον τον κόσμο.

Pearse Lyons Distillery στο St. James
Μια πλούσια οικογενειακή ιστορία, ένας προσωπικός ζήλος για τη ζυθοποιία και την απόσταξη και το επιχειρηματικό πνεύμα του Dr Lyons, οδήγησαν στη δημιουργία μίας νέας σειράς Irish Whiskey, το Pearse Lyons Distillery στο St. James.

Το αποστακτήριο που ιδρύθηκε από τον Dr. Pearse και την κυρία Deirdre Lyons, είναι μια ιστορία που ξαναγράφεται. Ο Pearse Lyons κατάγεται από πέντε γενιές βαρελοποιών, οι οποίοι τροφοδοτούσαν με βαρέλια πολλά από τα αποστακτήρια του Δουβλίνου. Κατέχει Ph.D. στη ζύμωση και ήταν ο πρώτος Ιρλανδός που κατάφερε να αποκτήσει επίσημο πτυχίο στη ζυθοποιία και την απόσταξη από το British School of Malting and Brewing. Στο πανεπιστήμιο, έκανε πρακτική στις ζυθοποιίες Guinness και Harp Lager ενώ στη συνέχεια εργάστηκε ως βιοχημικός για τα ιρλανδικά αποστακτήρια.

Λόγω της φύσεως του αποστακτηρίου, οι περιηγήσεις είναι μικρές έτσι ώστε οι επισκέπτες να απολαμβάνουν μια πιο προσωπική εμπειρία. Οι περιηγήσεις πραγματοποιούνται από μια ομάδα φιλικών ξεναγών που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών με τις ιστορικές, συναρπαστικές περιπέτειες του τόπου που ανάγονται χρονικά στον 12ο αιώνα.

Loading...