Skip to main content

Otvoreno pismo vladinim dužnosnicima diljem svijeta

Otvoreno pismo vladinim dužnosnicima diljem svijeta

Ništa nam nije važnije od sigurnosti i dobrobiti naših kolega, partnera i zajednice. Kao obiteljska tvrtka, razumijemo da međusobna povezanost znači da način na koji poslujemo utječe i na mnoge druge ljude.

Dijelimo vašu zabrinutost zbog globalnog širenja bolesti COVID-19. Želimo dati svoj doprinos što bržem smanjenju utjecaja pandemije bolesti COVID-19, a u isto vrijeme osigurati stalno pružanje naših usluga i opskrbe farmerima i ratarima diljem svijeta.

Naša tvrtka posluje u više od 120 zemalja, a COVID smo počeli pratiti od trenutka kada se bolest pojavila u Kini. Unatoč mnogim izazovima Alltech Kina nastavila je pružati usluge, a zbog strogih kontrola biosigurnosti koje smo uspostavili i prije izbijanja pandemije održali smo nesmetanu proizvodnju i kontinuiranu opskrbu.

Budući da se epidemija sve više širila, uspostavili smo posebnu radnu skupinu za COVID-19, u kojoj su zastupljene sve regije svijeta. Svakodnevno pregledavamo najnovije informacije, preporuke Svjetske zdravstvene organizacije i Centara za suzbijanje i prevenciju bolesti, kako bismo prilagodili pristup ovoj dinamičnoj situaciji.

Poduzeli smo niz specifičnih radnji kako bi osigurali naše zaposlenike i omogućili usluge našim partnerima:

  1. Politika tvrtke za COVID-19 – Politika tvrtke odnosi se na ograničenja putovanja zaposlenika i članova našeg tima, uključujući izvođače radova i savjetnike, kao i neke druge potrebne radnje za zaštitu svih naših lokacija. Te postupke svakodnevno revidiramo i stalno ažuriramo kako bismo jamčili provođenje najbolje prakse.
  2. Obrazac za posjetitelja – Obrazac za posjetitelja mora ispuniti svaki posjetitelj, uključujući interne goste i vozače kamiona, prije nego što uđu u bilo koji od naših objekata. Riječ je mjeri koja je prva linija obrane od svih poznatih rizika.
  3. Ograničenje vanjskih posjetitelja – Iako održavamo neke sastanke koji su ključni za poslovanje, koristimo virtualne platforme kao alternativu ili odgađamo posjete za kasniji termin. Ne dopuštamo obilaske naših objekata i posjete koje se trenutačno ne smatraju ključnim za poslovanje. Vozači kamiona koji isporučuju ili podižu robu moraju ostati u svojim kabinama ili što bliže svojim kamionima, a svaki ulazak u naše objekte mora se odobriti nakon ispunjavanja obrasca za posjetitelja.
  4. Poboljšani protokoli čišćenja – Osim provođenja već postojećih redovitih čišćenja, povećali smo njihovu učestalost te posvećujemo veću pozornost dezinfekciji svih površina.
  5. Zdravlje naših zaposlenika i članova tima – Pridružujemo se vladama diljem svijeta u zajedničkom nastojanju da se uspori širenje bolesti COVID-19 te tražimo od naših članova tima da rade od kuće, ako to njihova funkcija dopušta. Nadalje, obavezali smo svakog člana tima koji se osjeća bolesno da ne dolazi u ured sve dok više od 24 sata nema temperaturu, bez uporabe lijekova za skidanje temperature. Svaka izloženost visokog rizika ili potvrđen slučaj bolesti COVID-19 zahtijeva 14-dnevnu karantenu.
  6. Kontinuitet poslovanja – Alltech ima gotovo 100 proizvodnih postrojenja diljem svijeta. Globalna infrastruktura kojom raspolažemo omogućuje nam da po potrebi preselimo proizvodnju. Blisko surađujemo sa svim proizvodnim timovima kako bismo osigurali kontinuitet rada i pružanja usluga svojim klijentima. Pripremili smo planove da, ako bude potrebno, sve ključne poslovne jedinice mogu raditi na daljinu. U sklopu toga nastavljamo testirati svoje sustave i provoditi mjere zaštite sigurnosti svih podataka i tehnologije.
  7. Lanac opskrbe – U kontaktu smo s ključnim dobavljačima kako bismo pratili status svih sirovina i bili sigurni u kontinuitet. Iako većina naših sirovina i usluga dolazi iz Sjeverne ili Južne Amerike, izgradili smo rezervne planove za nepredviđene situacije na globalnoj razini, ako se bude pojavila potreba da se okrenemo drugim regijama. Naše globalne proizvodne i logističke mogućnosti omogućuju nam da i dalje neometano pružamo usluge svojim klijentima.

Vidjeli smo da je prehrambena industrija u drugim zemljama dobila status ključne industrije. Hrana za životinje, oprema za uzgoj životinja i usjeva te logistika neophodni su kako bi se osigurala opskrba hranom. Molimo vas da provedete sve mjere koje su vam na raspolaganju kako biste zaštitili te vitalne funkcije dok se pandemija bolesti COVID-19 ne stiša.

Vjerujemo da cijenite važnost sigurne i stabilne opskrbe hranom. Hvala vam na podršci u zajedničkom nastojanju da pružimo sigurnost u ovo vrijeme nesigurnosti bez presedana.

Srdačno,

https://www.alltech.com/sites/default/files/2020-03/MarkLyonsSignature_PNG.png

Dr. Mark Lyons
Predsjednik i izvršni direktor, Alltech

 

Loading...