Skip to main content

Alltech Coppens lanserer nytt ørretfôr

orret for

Alltech Coppens lanserer et nytt Ørret-fôr i Norge. Crystal Clear er et høymarint fôr tilsatt Aquate og organiske mineraler.

– Fôret gir god tilvekst, god skinn- og tarmhelse samt en flott innfarging allerede på settefiskstadiet. Det er kombinasjonen av fôringredienser og teknisk kvalitet som har gitt disse resultatene, sier salgssjef i Alltech Norway, Elin Kvamme.

Alltech Coppens startet å produsere fôr til ørret allerede tidlig på 90-tallet og har over tid utviklet fôret på selskapets forskningssenter, Alltech Coppens Aqua Center (ACAC).

– Det har vært en spennende reise og behovet til oppdretter har endret seg mye gjennom tiden, sier eksportansvarlig, Ruud van den Berg, og legger til:

– I dag produseres nesten all ørret på kontinentet i RAS-anlegg, hvor vannkvalitet ofte er en flaskehals. Våre kunder ser en positiv effekt ved bruk av Alltech Coppens sine fôr, spesielt ved redusert belastning på biofilteret. I Norge er produksjonen av ørret litt annerledes og mye fisk produseres fremdeles i gjennomstrømningsanlegg og merdanlegg i ferskvann. Teknisk fôrkvalitet er vel så viktig i disse anleggene, sier han.

Erstatter uorganiske mineraler
Det er over 20 år siden Alltech tok fatt på arbeidet med å erstatte de uorganiske mineralene med organiske mineraler i fôr til landbruk.

– Oppdrett henger med andre ord langt etter på dette feltet. Uorganiske mineraler er svært ustabile og binder seg lett til andre partikler. Vi vet fra utallige forsøk at disse vil reagere med vitaminer, astaxhantin og redusere effekten av disse, sier Kvamme.

Alltech har en patentert løsning på å binde mineraler til peptider. Mineralene er beskyttet av aminosyrer og blir tatt opp på en mye mer effektiv måte sammenlignet med uorganiske mineraler og konkurrerende organiske mineraler på markedet, ifølge Alltech.

Fokus på tarmhelse
– Tarmhelse er svært viktig for Alltech og alle våre fôr inneholder Aquate, sier Kvamme.

Aquate er en gjærbasert fôrtilsetning utviklet av Alltech. Aquate har vært brukt i norsk fiskeoppdrett i rundt 10 år.

– Tarmen inneholder en stor del av dyrets immunsystem, det er her næringsstoffene absorberes og det er i tarmen mikrofloraen lever. God tarmhelse er en integrert del i Alltech Coppens sitt Gut-Health-Management-Program hvor vi fokuserer på vekst, fôreffektivitet, god tarmstruktur og sunn tarmflora, legger Kvamme til.

Loading...