Skip to main content

Hrana i piće

Alltech Cafe Citadelle

Alltech® Café Citadelle 

Alltech® Café Citadelle je “šalica nade” za Haiti. Nakon razarajućeg potresa na Haitiju 2010., osnivač Alltecha, dr. Pears Lyons, želio je pokrenuti održivo poslovanje s lokalnim draguljem: Arabica kavom koja se u cijelosti uzgaja u planinama i ima oznaku Fair Trade Certified™.

Kavu stavljamo na tržište i prodajemo u zrnu pod nazivom Café Citadelle , a koristimo ju i za pripremu našeg tamnog piva Kentucky Bourbon Barrel Stout®. Sav profit od prodaje Café Citadelle ulaže se u Haiti, gdje se ponovno investira u dvije osnovne škole na sjeveru Haitija.

Lexington Brewing & Distilling Company

Alltech Lexington Brewing & Distilling Co. 

Kada je 1999. nekadašnja tvrtka Lexington Brewing Company iz Lexingtona zatvarala svoja vrata, dr. Pearse Lyons ju je kupio i nastavio tradiciju proizvodnje piva i destilaciju u Lexingtonu, koja seže sve do 1794. Tvrtka Alltech Lexington Brewing & Distilling Co. proizvodi nagrađivana piva i žestoka pića, uključujući i vodeći brend Kentucky Bourbon Barrel Ale®. Tvrtka je jedno od rijetkih mjesta na svijetu u kojem se proizvodi i pivo i žestoka pića. Tvrtka je 2012. postala dio čuvene rute Kentucky Bourbon Trail® kada je otvorila Town Branch destileriju, koju godišnje posjeti 45.000 posjetitelja.

pearse lyons distillery logo

Pearse Lyons destilerija u St. Jamesu

Bogata obiteljska povijest, osobna strast prema proizvodnji piva i žestokih pića i poduzetnički duh doveli su do pokretanja jedne od novih destilerija u Dublinu u kojoj se proizvodi irski viski, Pearse Lyons Distillery at St. James.

Osnovali su ju dr. Pearse i gđa. Deirdre Lyons, a destilerija je povijest u novoj verziji. Pearse Lyons je potomak pet generacija bačvara koji su izrađivali bačve za destilerije u Dublinu. Ima doktorat iz fermentacije kvasaca i prvi je Irac koji je dobio formalnu diplomu fakulteta British School of Malting and Brewing iz proizvodnje piva i žestokih pića. Dok je studirao, stažirao je u Guinnesu i Harp Lageru, a kasnije je radio kao biokemičar za Irish Distillers.

Zadržavajući boutique stil Pearse Lyons destilerije, ture su male tako da posjetitelji mogu uživati u nešto osobnijem iskustvu. Ture vodi ekipa vodiča koji intrigiraju posjetitelje napetim pričama o ovom povijesnom mjestu koje datira još iz 12. stoljeća.

Loading...