Skip to main content

Filantropija

Alltech je 1980. osnovao dr. Pearse Lyones s početnim kapitalom od 10.000 USD i vizijom. Danas je Alltech tvrtka u privatnom vlasništvu koja pomaže zajednicama u kojima radi.

Alltechova zaklada ACE

Alltech je  osnovao zakladu ACE Involvement Foundation koja pomaže financiranje filantropskih nastojanja naše tvrtke, zaposlenika i partnera diljem svijeta.

Projekt za održivi Haiti

Nakon razarajućeg potresa koji je pogodio Haiti 2010. Alltech je pokrenuo Projekt za održivi Haiti u gradu Ouanaminthe s ciljem stvaranja održive budućnosti u jednom malom dijelu Haitija. Naša su nastojanja usmjerena na obrazovanje i obnovu škola, osnaživanje lokalnih poduzeća lansiranjem haićanske kave i ruma i vođenje različitih gospodarskih projekata.

  • Nakon potresa: dugoročni izazovi za Haiti

Mnogi problemi na Haitiju još su pogoršani zbog prirodnih katastrofa. U najsiromašnijoj zemlji zapadne hemisfere stoljeća siromaštva rezultirala su loše izgrađenom i održavanom infrastrukturom i brojnim sirotinjskim četvrtima s privremenim nastambama.

Osim toga, neodrživa sječa i krčenje šuma za potrebe poljoprivrede trajala je više od dva stoljeća i dovela do razorne erozije tla. To je povećalo učestalost poplava i smanjilo potencijal za poljoprivredu.

Održiv gospodarski rast ključan je za dugoročno rješavanje problema na Haitiju, stoga Alltech ulaže u njegovu budućnost na terenu.

  • Održiv razvoj počinje u zajednici

Bez obrazovanja nema održivosti, stoga Alltechov projekt za održivi Haiti uključuje potpunu financijsku odgovornost, kao i podršku za obnovu i obrazovanje u dvije škole na sjeveru Haitija. Naš je projekt također ponovno pokrenuo jedan haićanski dragulj: kavu Arabica koja se uzgaja u cijelosti u sjeni, koju Alltech prodaje pod nazivom Alltech® Café Citadelle.

Zajedno, Alltech pomaže stvoriti održivu budućnost u malom dijelu Haitija stvaranjem mogućnosti za zapošljavanje Haićana i poticanjem cjeloživotne ljubavi njihove djece prema učenju.

Više o školama na Haitiju: https://www.alltech.com/about/philanthropy/sustainable-haiti-project/schools-haiti

Više o projektima u koje smo uključeni diljem svijeta:

https://www.alltech.com/about/philanthropy/involvement-projects

Loading...