Skip to main content

Pravila o zaštiti privatnosti i Uvjeti korištenja

Hvala Vam što ste posjetili naše web-sjedište. Poštujemo Vašu privatnost i predani smo zaštiti osobnih podataka koje dijelite s nama na ovom web-sjedištu. Ova pravila o zaštiti privatnosti sadrže informacije o tome na koji se način brinemo o Vašim osobnim podacima kada posjetite naše web-sjedište (bez obzira na to odakle ga posjećujete) i daju Vam važne informacije o Vašem pravu na privatnost.

Ova pravila o zaštiti privatnosti objašnjavaju na koji način štitimo i koristimo osobne podatke koje prikupljamo na ovoj mrežnoj stranici. Informacije uključene u ova pravila osmišljene su kako bi objasnile zbog čega prikupljamo Vaše osobne podatke, kako im pristupamo i koristimo se njima te kako ih pohranjujemo kako bismo ih čuvali na sigurnom. Molimo pročitajte ova pravila o zaštiti privatnosti prije korištenja web-sjedišta ili slanja bilo kakvih osobnih podataka.

Tko je tvrtka Alltech i zbog čega Alltech na svojim mrežnim stranicama ima objavljena Pravila o zaštiti privatnosti?

Alltech je 1980. osnovao irski poduzetnik i znanstvenik dr. Pearse Lyons. Alltech otkriva i pruža rješenja za održivu ishranu biljaka, životinja i ljudi. Uz stručnost u fermentaciji kvasca, fermentaciji na čvrstom supstratu i nutrigenomici, Alltech je vodeći proizvođač i prerađivač dodataka na bazi kvasca, organskih mikrominerala, sastojaka stočne hrane, premiksa i hrane za životinje.  Sjedište globalne tvrtke Alltech, Inc nalazi se na adresi 3031 Catnip Hill Road, Nicholasville, Kentucky 40356, u SAD-u, a europsko sjedište je tvrtka All-Technology (Ireland) Limited Alltech Bioscience Centre, Summerhill Road, Sarney, Dunboyne Co. Meath. Alltech prikuplja i pohranjuje osobne podatke koje dijelite na ovom web-sjedištu. Alltech može interno dijeliti Vaše osobne podatke drugim članovima Alltech Grupe i svojim pružateljima usluga koji nam pomažu u pružanju određenih usluga.

Alltech Inc („Tvrtka") sastoji se od različitih pravnih osoba, koje su dio šire grupe tvrtki ("Alltech Grupa“), čiji se detalji mogu pronaći ovdje. Ova pravila o zaštiti privatnosti napisana su u ime Alltech Grupe.  Kada spomenemo "Alltech", "mi", "nas" ili "naš" u ovim pravilima o zaštiti privatnosti, mislimo na relevantnu tvrtku u Alltech Grupi odgovornu za obradu Vaših podataka. Ova pravila o zaštiti privatnosti primjenjuju se na sva Alltechova web-sjedišta i tvrtke koje stavljaju poveznice ili upućuju na ova Pravila o zaštiti privatnosti.

 Je li moguće dobiti dodatne informacije o pravilima o zaštiti privatnosti koja se odnose na druga Alltechova web-sjedišta?

Ako želite vidjeti dodatne informacije o našim pravilima o zaštiti privatnosti koje se odnose na druga Alltechova web-sjedišta ili povezane izjave o privatnosti, molimo otvorite poveznice na pravila o zaštiti privatnosti na odgovarajućim web-mjestima za ove obavijesti ili povezane izjave.

Mora li Alltech prikupljati osobne podatke po zakonu?

Tražit ćemo Vaš pristanak prije nego što prikupljamo Vaše osobne podatke u određene svrhe.  Općenito, prikupljamo podatke samo u svrhu analitike web-sjedišta. Ne koristimo IP adrese za identifikaciju pojedinačnih korisnika. Kada smo obvezni prikupljati osobne podatke zakonom ili propisima kako bismo izvršili ili Vam pružili određenu uslugu, trebat ćemo Vaš pristanak prije nego što možemo izvršiti povezanu uslugu ili Vam isporučiti proizvod čiji ste primitak ugovorili s nama. Kada s Vama sklopimo ugovor, možete očekivati da će u njemu biti sadržane informacije o tome na koji način štitimo Vašu privatnost.

Primjenjuje li Alltech zaštitu privatnosti i podataka kao što je GDPR?

Alltech se služi svim razložnim postupcima za obradu podataka u skladu sa zakonima zemalja u kojima poslujemo, uključujući Opću uredbu Europske unije o zaštiti podataka (GDPR). Poduzimamo odgovarajuće mjere zaštite osobnih podataka koje pružate Alltechu. Osobni podaci uključuju sve informacije koje se odnose na identificiranu fizičku osobu ili osobu koja se može identificirati ili osobu čiji se podaci obrađuju.

 Što se događa ako Alltech promijeni način na koji štiti moje osobne podatke?

Ako unesemo promjene u naše prakse kako bismo dodatno poboljšali način na koji štitimo Vaše osobne podatke, ažurirat ćemo ova pravila i objaviti ih na ovom web-sjedištu.  U nekim situacijama možemo Vam i poslati ažurirana pravila. Pregledajte pravila o zaštiti privatnosti kad god posjetite web-sjedište tvrtke Alltech kako biste bili sigurni da razumijete kako će se koristiti svi osobni podaci koje navedete.

Koja se prava osoba čiji se podaci obrađuju primjenjuju na korisnike Alltechovih web-sjedišta?

Korisnici Alltechovih web-sjedišta imaju pravo: Na pristup svojim podacima, pravo da Alltech ispravi njihove podatke, pravo na prenosivost podataka i pravo da Alltech izbriše njihove podatke u bilo kojem trenutku. Korisnici također imaju pravo i mogućnost upravljanja svojim pretplatama na Alltechove sadržaje u bilo kojem trenutku.

Korisnici Alltechovih web-sjedišta imaju pravo:

Zatražiti pristup osobnim podacima (poznato kao "zahtjev za pristup osobe čiji se podaci obrađuju") koje Alltech ima o Vama.

Zatražiti ispravak osobnih podataka koje imamo o Vama. To Vam pravo omogućuje da zatražite da Alltech ispravi nepotpune ili netočne podatke koje Alltech ima o Vama.

Zatražiti brisanje osobnih podataka koje imamo o Vama. To Vam pravo omogućuje da od nas zatražite da izbrišemo ili uklonimo osobne podatke ako nema dobrog razloga za nastavak njihove obrade. Međutim, imajte na umu da možda nećemo uvijek moći udovoljiti Vašem zahtjevu za brisanje iz određenih pravnih razloga o kojima ćemo Vas obavijestiti, ako je to primjenjivo, u trenutku podnošenja Vašeg zahtjeva.

Podnijeti prigovor na obradu Vaših osobnih podataka u slučajevima kada se oslanjamo na legitiman interes (ili legitimni interes treće strane) a postoji nešto u Vašoj specifičnoj situaciji zbog čega se protivite obradi jer smatrate da to utječe na Vaša temeljna prava i slobode.

Zatražiti prijenos Vaših osobnih podataka trećoj strani.

Povući pristanak u bilo kojem trenutku kada se oslanjamo na Vaš pristanak za obradu Vaših osobnih podataka. Međutim, to neće utjecati na zakonitost bilo koje obrade provedene prije nego što povučete svoj pristanak. Ako povučete svoj pristanak, možda Vam nećemo moći pružiti određene proizvode ili usluge. Obavijestit ćemo Vas ako je to slučaj u trenutku povlačenja pristanka.

Kako prikupljamo Vaše podatke?

Koristimo različite metode za prikupljanje podataka od Vas i o Vama, uključujući:

Izravne interakcije. Možete nam dati svoj [Identitet i Kontakt] ispunjavanjem obrazaca ili odgovarajućim nam poštom, telefonom, e-poštom ili na drugi način. To uključuje osobne podatke koje navedete kada:

  • se raspitujete o našim proizvodima ili uslugama;
  • izradite račun na našem web-sjedištu;
  • se pretplatite na našu uslugu ili publikacije;
  • zatražite slanje marketinških materijala;
  • se uključite u natjecanje, promociju ili anketu; ili
  • nam dajete povratne informacije ili nas kontaktirate.

Automatizirane tehnologije ili interakcije. Dok komunicirate s našim web-sjedištem, automatski prikupljamo tehničke podatke o Vašoj opremi, postupcima i obrascima pregleda. Te osobne podatke prikupljamo pomoću kolačića, što je detaljnije objašnjeno u našim pravilima o kolačićima.

Kako prikupljamo Vaše podatke?

Osobni podaci koje dijelite s nama omogućuju nam da odgovorimo na Vaše upite i/ili Vam dostavimo marketinške poruke e-pošte i e-biltene na koje se pretplatite. To nam također pruža informacije koje su nam potrebne kako bismo Vas kontaktirali u skladu s pristankom koji nam date kada se Vaši osobni podaci prikupljaju. Ne koristimo Vaše osobne podatke za automatizirano donošenje odluka ili izradu profila.

Alltech će Vaše osobne podatke koristiti samo u svrhe koje su u skladu s izvornim razlogom zbog kojeg smo ih prikupili. Ako želite pojašnjenje kako se obrada odnosi na izvornu svrhu za koju su Vaši osobni podaci prikupljeni, obratite nam se.

Ako Vaše osobne podatke moramo koristiti u nepovezanu svrhu, obavijestit ćemo Vas i zatražiti Vaš dodatni pristanak ili ćemo Vam objasniti zašto smo zakonski obvezni koristiti Vaše osobne podatke u određenoj situaciji.

Napominjemo da Vaše osobne podatke možemo obrađivati bez Vašeg znanja ili pristanka, u skladu s gore navedenim pravilima, ako je to propisano ili dopušteno zakonom.

 Neki primjeri osobnih podataka koje prikupljamo grupirani na sljedeći način:

  • Podaci o identitetu uključuju [ime, djevojačko prezime, prezime, korisničko ime ili sličan identifikator i naslov].
  • Podaci za kontakt obuhvaćaju [adresu za naplatu, adresu za isporuku, adresu e-pošte i telefonske brojeve].
  • Podaci o transakcijama obuhvaćaju [pojedinosti o plaćanjima koja ste primili ili izvršili te druge pojedinosti o proizvodima i uslugama koje ste od nas kupili].
  • Tehnički podaci uključuju [adresu internet protokola (IP), podatke za prijavu, vrstu i verziju preglednika, postavku i lokaciju vremenske zone, vrste i verzije dodataka preglednika, operacijski sustav i platformu te drugu tehnologiju na uređajima koje koristite za pristup ovom web-sjedištu].
  • Podaci o profilu uključuju [vaše korisničko ime i lozinku, kupnje ili narudžbe koje ste izvršili, Vaše interese, osobne preferencije, povratne informacije i odgovore na upitnik].
  • Podaci o korištenju obuhvaćaju [informacije o načinu na koji upotrebljavate naše web-sjedište, proizvode i usluge].
  • Marketinški i komunikacijski podaci uključuju [Vaše preferencije za primanje marketinških sadržaja od nas i naših trećih strana i Vaše komunikacijske preferencije].

Ne prikupljamo nikakve posebne kategorije osobnih podataka o Vama (to uključuje detalje o vašoj rasi ili etničkoj pripadnosti, vjerskim ili filozofskim uvjerenjima, seksualnom životu, seksualnoj orijentaciji, političkim stavovima, članstvu u sindikatu, informacije o Vašem zdravlju ili genetskim i biometrijskim podacima). Ne prikupljamo nikakve informacije o kaznenim presudama i prekršajima.

Može li se ovom web-sjedištu pristupiti bez dijeljenja osobnih podataka?

 Mnogim stranicama na našem web-sjedištu možete pristupiti bez da nam date svoje osobne podatke. Ako imate mogućnost pružanja osobnih podataka putem web-sjedišta kao što je davanje vaše e-pošte ili kućne adrese, slanjem svojih osobnih podataka pristajete na naše korištenje podataka kao što smo opisali u ovim pravilima o zaštiti privatnosti i izjavama o zaštiti privatnosti koje se pojavljuju na obrascima putem kojih šaljete svoje osobne podatke. 

Na kojoj lokaciji Alltech obrađuje osobne podatke?

 Alltech je voditelj obrade osobnih podataka koje prikuplja. Alltech u nekim slučajevima koristi davatelja usluga obrade podataka (izvršitelja obrade podataka) za obradu Vaših osobnih podataka. Kada Alltech koristi uslugu obrade podataka, izvršitelj obrade dužan je ugovorom uspostaviti odgovarajuće mjere za zaštitu osobnih podataka. Izvršitelj obrade obrađuje podatke samo u okviru uputa tvrtke Alltech i u skladu sa zakonima Europske unije. Moguće je da se Vaši osobni podaci pohranjuju izvan Europske unije, odnosno u Sjedinjenim Američkim Državama. Izvršitelji obrade koji rade s tvrtkom Alltech ugovorno su obvezni štititi osobne podatke u skladu sa zakonima Europske unije bez obzira na njihovu lokaciju.

Koliko dugo čuvamo Vaše osobne podatke?

Alltech zadržava osobne podatke koje pošaljete kako bi odgovorio na Vaše upite i/ili isporučio marketinške poruke e-pošte i e-biltene na koje se pretplatite. Ako zatražite da prekinemo Vašu pretplatu(e), Alltech će zadržati dostavljene osobne podatke na godinu dana za pripremu statistike i obradu Vaših komentara i pitanja. Koristit ćemo se ovim pristup zadržavanja, osim ako nam ne kažete da ne želite da Alltech zadrži te informacije na to vremensko razdoblje. Alltech će izbrisati Vaše podatke na Vaš zahtjev. Od Alltecha se može zahtijevati i dijeljenje osobnih podataka s pravnim tijelima, ali ćemo to učiniti samo ako je to zakonski propisano.

Što učiniti ako želim prestati primati marketinške poruke tvrtke Alltech?

Možete od nas zatražiti da Vam u bilo kojem trenutku prestanemo slati marketinške poruke slijedeći poveznice za odustajanje uključene u marketinške poruke koje su Vam poslane ili nas kontaktirati u bilo kojem trenutku putem e-pošte na privacy@Alltech.com.

Kada isključite primanje marketinških poruka, poštovat ćemo Vaš zahtjev i više Vam nećemo slati marketinške poruke. I dalje ćemo se koristiti Vašim osobnim podacima ako ih imamo kao rezultat kupnje proizvoda/usluge, registracije jamstva, iskustva s proizvodima/uslugama ili drugih transakcija. Vaše osobne podatke zadržavamo u situacijama kao što su opisane kako bismo Vam mogli nastaviti pružati usluge povezane s tim transakcijama.

 Kako mogu kontaktirati Alltechov tim za zaštitu podataka kako bih postavio/la pitanja ili zatražio/la informacije koje se odnose na moja prava kao osobe čiji se podaci obrađuju?

Možete se obratiti tvrtki Alltech ako Vam je potreban pristup svojim osobnim podacima ili ako trebate ispraviti ili izbrisati svoje podatke.  Također možete podnijeti pritužbu Alltechovom timu za zaštitu podataka ili poslati bilo koji drugi upit povezan s podacima. Obratite nam se na privacy@alltech.com.

Pravila o korištenju kolačića

Kako mogu razumjeti i koristiti kolačiće na ovom web-sjedištu?

Kolačić je mala datoteka sastavljena od slova i brojeva pohranjenih (uz Vaš pristanak) na Vašem pregledniku ili tvrdom disku Vašeg računala.  Kolačići sadrže informacije koje se prenose na tvrdi disk vašeg računala. Kolačići nam omogućuju da Vas identificiramo (ili točnije, Vaše računalo) kada posjetite naše web-sjedište.

Kada posjetite naše web-sjedište, naš poslužitelj će automatski zabilježiti određene informacije o Vašem posjetu, kao što su Vaša IP adresa, vrsta preglednika i verzija, postavka vremenske zone, puni URL, klikove do, na i sa naše stranice; vrijeme odgovora web-sjedišta, pogreške pri preuzimanju, duljinu posjeta određenim stranicama, informacije o interakciji sa stranicom (kao što su prelistavanje, klikovi i pomicanje miša) te vrijeme i trajanje Vašeg posjeta.

Kolačići i tehnologije praćenja korisni su za prikupljanje informacija kao što su vrsta preglednika i operacijski sustav, praćenje broja posjetitelja web-sjedišta i razumijevanje načina na koji posjetitelji koriste web-sjedište. Kolačići također mogu pomoći prilagoditi web-sjedište posjetiteljima. Osobni podaci ne mogu se prikupljati putem kolačića i drugih tehnologija praćenja; međutim, ako ste prethodno dali osobne podatke, kolačići mogu biti povezani s takvim podacima.

Pojedinosti o kolačićima možete pronaći OVDJE.

Loading...