Skip to main content

Tlo

Revitalizacija tla

Brojni čimbenici utječu na ratarsku proizvodnju, no zdrav agribiom osnovna je pretpostavka da usjevi dosegnu svoj pun genetski potencijal. Alltechova rješenja za zdravo tlo, koja su rezultat naprednih istraživanja specifičnih metabolita bakterija i enzimskih spojeva, pomažu biljkama da stvore jako uporište. Paleta proizvoda uključuje aktivatore tla, mikrobne inokulante i gnojiva. Zdravlje tla nužno je za zdravlje biljaka, a ove biodiskrecijske tehnologije podržavaju razvoj korisnih mikroba u tlu koji pomažu pri razlaganju ostataka usjeva, povećavaju raspoloživost hranjivih tvari i podržavaju rast korijenja.

Zdrav agribiom

Mnogi čimbenici utječu na ratarsku proizvodnju. Odgovarajuća priprema smanjuje jaz između genetskog potencijala i postignutih rezultata. Rastom biljka iz tla crpe se hranjive tvari, stoga je nužno osigurati dovoljne količine hranjiva za stalan rast. Kako bi osigurali da se tlo svake sezone oporavi, potrebno je obratiti pažnju na plodnost, pH vrijednost, strukturu, sadržaj organskih tvari, drenažu, načine obrade tla, odabir lokaliteta, vrednovanje i pripremu te održive populacije mikrofaune i mikroflore.

Zadržavanje vlage i korisne bakterije u tlu

Nisu svi mikroorganizmi u tlu štetni za usjeve. Zdrava rizosfera i zona korijena poboljšavaju proizvodne rezultate. Aktivacija mikroflore tla i upravljanje mikrobima u tlu važni su koraci za povećanje snage biljke, koji u isto vrijeme smanjuju patogene koji se prenose zemljom. Korisni mikroorganizmi ključni su za povećanje plodnosti tla i zdravlja korijena.

Loading...