Skip to main content

Az Alltech Mikotoxin Menedzsment programja

Mikotoxin

Mikotoxin Menedzsment programunk 3 fő pillérből áll. A pillérek egymásra épülve képeznek szerves, dinamikus egységet. Elsődleges célunk a gomba eredetű toxikus vegyületek által az állomány egészségi állapotát, termelési színvonalát negatívan érintő kockázati szint teljes körű felmérése, azzal a céllal, hogy az erre alapozott megoldásunkkal az adott mérgező anyag terhelés kártételét és az ebből adódó gazdasági károkat gazdaságosan, a lehető legkisebb szintre csökkentsük.

https://www.knowmycotoxins.com/wp-content/uploads/2019/07/toxin.jpg

PROGRAM RÉSZEI:

  1. „MIKO” KOCKÁZATELEMZÉSI – audit rendszer

    • farm vagy telepi audit
    • takarmány gyártási és takarmányozási audit
  1. Alltech 37+ alapanyag és késztakarmány labor analízis

  2. Mycosorb A+: bizonyított, széleshatósávú, nagy kötésbiztonságú toxinkőtő megoldás

Válassza Ön is az Alltech Mikotoxin programját és védje ki a takarmányai miatti problémák előfordulásának lehetőségét.

250 kg Mycosorb A+ megrendelése estén GRÁTISZ 1 db Alltech 37+ vizsgálat.*

 

1. „MIKO” KOCKÁZATELEMZÉSI– audit rendszer:

A farm vagy telepi audit rendszeren belül, a farm vagy telepi audit alkalmával termelési csoportonként, külön-külön felmérjük az állomány esetleges toxikus anyagokkal való terhelésének, direktben észlelhető vagy indirekt módon az estleges toxikus ártalmakra utaló tüneteit és annak az etetett takarmánnyal való lehetséges összefüggéseit.

A takarmány gyártási és takarmányozási auditunk segítségével a gyakorlatban, a raktározás, gyártás, kiszállítás vagy felhasználás helyén, a takarmány tároló silók és behordók, valamint etetők állapotának elemzésén keresztül világítunk rá azon kritikus pontokra, melyek az esetleges mikotoxin kártételek kialakulásáért, az etetett takarmányok szennyezettségéért felelősek lehetnek.

A MIKO program a HACCP alapelveire épül, mely az állatok egészségére és teljesítményére fókuszál.

2. Alltech 37+ alapanyag és késztakarmány labor analízis során, európai akkreditációval rendelkező írországi laboratóriumunkban, a legfejlettebb LC-MS/MS technológiát használjuk, mely egy futtatás alkalmával képes nagyfokú precizitással, a jelenleg ismert legérzékenyebb kvantitatív UPLC (tovább fejlesztett HPLC) technológia alkalmazásával, közel 50 ismert toxikus anyag egyidejű, pontos, mennyiségi meghatározására, beleértve az úgynevezett „maszkos” toxikus metabolitokat is. A program nem csupán a mindennapi rutinban vizsgált és valójában csak a jéghegy csúcsát jelentő 4-5 mérgező(„Afla;Ochra;T2;F2;DON”) molekula kimutatására, hanem a gyakorlatban legtöbbször előforduló úgynevezett multikontamináció hatásaira fókuszál.

A különböző gombatoxinok egyidejű teljes, összesített kockázatát a súlyozott mikotoxin kockázati értékkel (REQ-Risk Equivalent Quantity) jellemezzük, mely az adott egyidejű toxin szennyezettségi szintekhez kapcsolható összesített egészségkárosító hatást és teljesítménycsökkenést, mint meghatározó paramétert veszi tekintetbe. Ezen értéket faj, korosztály és hasznosítási típus alapján egy kombinált toxikológiai alapokra és a több mint 40 év gyakorlati tapasztalatára alapozott mátrix alapján határozzuk meg.

Az alábbi ábra példaként szolgál az összesített multikontamináció kockázati szintjének összefoglaló bemutatására:

cid:image002.jpg@01D44ECB.3397EFF0

A mintavétel a kockázat meghatározásban igen fontos szerepet kap, hogy a dinamikus változásban lévő toxikológiai állapotról, a lehető legpontosabb kockázati mátrixot alakíthassuk ki. Vizsgáljuk a felhasznált alapanyagokat, de a további gyakran előforduló kontaminációk miatt másokkal szemben, leggyakrabban az állatok által közvetlenül fogyasztott késztápból vagy takarmány keverékből (TMR) indulunk ki.

A telepi auditok és a 37+ analízis legfontosabb célja, hogy az adott kockázathoz kapcsoltan, a lehető legnagyobb pontossággal termelési csoportonként, a lehető legnagyobb pontossággal megadhassuk azt a minimálisan használandó Mycosorb A+ mennyiséget, ami a jelenleg ismert legnagyobb biztonságot jelenti a termeléscsökkentő negatív hatások megelőzése szempontjából.

 

3. A Mycosorb A+ szinte teljes egészében szerves eredetű, meghatározott élesztő törzs sejtfalából származó, speciális feldolgozási eljárással kinyert és szisztematikus minőségellenőrzési eljárással ellenőrzött, nagy kötéskapacitású anyag, amely természetazonos poliszacharidok meghatározott keverékéből áll. A kötéshatékonyságot még Alga eredetű összetett szénhidrát molekulák is szélesítik, ami jelentősebb multikontamináció esetén, további hatásspektrum bővítést jelent. Hatékonyságát nem befolyásolják a bélcsatornában történő pH változások. Nem csupán a néhány kiemelt toxikus vegyület tekintetében mutat kiemelt hatékonyságot, hanem a szervezetet károsító, kártékony anyagok igen széles skálájának egyidejű, hatékony eliminálásával, jelentősen csökkenti a toxinok együttes kártételét és termelést csökkentő hatásuk kialakulását.

Mycosorb A+ toxinkötő a legjobb választás mert:

  • Hatékonyságát több mint 150 szakmailag ellenőrzött, bizonyító értékű, nívós szakmai lapban publikált tudományos vizsgálat igazolja
  • Közel 40 éves gyakorlati tapasztalat és a vevői elégedettséggel elért globális piacvezető szerepe önmagáért beszél
  • A kor elvárásainak megfelelő természetazonos megoldás, zéro további környezetszennyezéssel, dioxin szennyezettségi fenyegetettség nélkül
  • Extra gyors reakció, nagy kötéshatékonyság, széles hatósávú in vitro és in vivo bizonyított toxikus anyag semlegesítés
  • Veszélytelen a takarmányok vitamin, mikroelem alkotóinak kötésében és a szájon át alkalmazott antibiotikumok hatékonyságára nézve
  • Nem képez toxikus metabolitokat
  • Alacsony bekeverés mellett is hatékonyan dolgozik
  • Egyszerre több mikotoxin egyidejű hatékony eliminálása széles hatásspektrummal
  • pH-és hő stabil: hatékonyságát a gyomor-és béltraktus teljes vonalán megőrzi
  • Már alacsony bekeverési arány (0,5-1kg/t ) mellett is eredményesen működik
  • Hatékonyságát számos állatfajjal (sertés, szarvasmarha, baromfi, ló, hal) végzett in vitro és in vivo kísérlet bizonyítja (több mint 100 tudományos publikáció)
  • A gyakorlati pozitív eredmények kapcsán kialakult vevői elégedettség, a globálisan vezető megoldások közé sorolják

Keressen minket bizalommal, a részletekről kérdezze szaktanácsadó értékesítő kollégáinkat!

 

Ha érdekesnek találta cikkünket és szeretne értesítést kapni hasonló témákban, iratkozzon fel hírlevelünkre.

Feliratkozom

További felmerülő kérdése esetén forduljon hozzánk bizalommal.

Érdeklődöm

Loading...